Wednesday, January 4, 2023

Neurontin hangi doktor yazabilir?

Aramak:

neurontin  













Tüm ilaçlar gibi, NEURONTIN’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı kişilerde yan etkiler olabilir. İlacın etken maddesi olan gabapentin anne sütüne geçtiği için emzirirken de kullanımı önerilmemektedir. İlaca başladıktan sonra 1-2 hafta içerisinde ağrınızın azalmaya başladığını fark edersiniz, ancak bazen bu süre biraz daha uzun olabilir. Eğer ilaç size iyi geldiyse, doktorunuz bırakmanızı söyleyene kadar devam edebilirsiniz. Ancak düzenli doktor kontrolüne gitmeniz önerilmektedir.

Önerilenden daha yüksek dozlar; bilinç kaybı, baş dönmesi, çift görme, konuşmada güçlük, uyuşukluk, uyku hali, sersemleme ve ishal gibi istenmeyen etkilerde artışa yol açabilir. NEURONTIN’in doz aşımında, özellikle diğer MSS depresan ilaçları ile birlikte kullanımı koma ile sonuçlanabilir. Derhal doktorunuzu arayınız veya en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz. Neurontin, genellikle epilepsi nöbetlerini önlemeye yardımcı olan anti-epileptik bir ilaç grubuna dahil reçeteli bir ilaçtır.

Bu, özellikle tedavinin başlangıcında ve dozun artırılmasından sonradır. Bu belirtiler oluşursa, araç ve makine kullanmanızı etkileyip etkilemediğinden emin olmadıkça, bu aktiviteleri yapmayınız.. NEURONTIN baş dönmesi, sersemlik ve yorgunluğa neden olabilir. Bu belirtiler oluşursa, araç ve makine kullanmanızı etkileyip etkilemediğinden emin olmadıkça, bu aktiviteleri yapmayınız. NEURONTIN, başlangıçta beynin belirli kısımlarıyla sınırlı olan ve beynin diğer taraflarına yayılıp yayılmadığı belli olmayan değişik türlerdeki sara nöbetlerinde kullanılır.

CAPTCHA'yı tamamlamak, bir insan olduğunuzu kanıtlar ve web sitesine geçici olarak erişmenizi sağlar. 36 haftadan daha uzun süreli tedavi uygulanacak çocuk ve ergen hastalarda, öğrenme, zeka ve gelişim açısından dikkatli olunmalıdır. Etkileşim; antiasitler, bitkisel ürünler olan kediotu, sarı kantaron, kava biberi ve gotu kola, çuha çiçeği, alkol.

Simetidin (bazı mide rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılır) ile birlikte kullanımı, gabapentinin böbreklerden atılımında klinik açıdan önemli olmayan hafif bir düşüş meydana getirir. Probenesid ile birlikte kullanımında böbreklerden atılımda bir değişiklik gözlenmemiştir. Sinir sistemi hastalığınız, solunum probleminiz varsa veya 65 yaş üstüyseniz doktorunuz size farklı bir doz rejimi uygulayabilir. Doktorunuzla konuşmadan NEURONTIN kullanmayı bırakmayınız. Neurontin 800 mg; 12 yaşın üstündeki hastalarda görülen epilepsi halk dilindeki ismiyle sara hastalığının tedavisi amacıyla kullanılır. Neurontin’in herhangi bir yiyecekle etkileşimi ile ilgili bir bilgi yoktur.

Aşağıdaki durumlardan herhangi birine sahipseniz mutlaka doktorunuza bilgi verin. Bir dozu atlarsanız ve diğer doz zamanı gelmediyse, hatırlayınca ilacınızı alın. Ancak unuttuğunuz dozu tamamlamak için çift doz almayın.

Gabapentin kullanımının ani olarak kesilmesine bağlı olarak advers etkiler görülebilir. Gabapentin tedavisi sırasında hemorajik pankreatit bildirilmiştir (bkz. Bölüm 4.4 Özel kullanım uyarıları ve önlemleri). Neurontin kullanımı için mevcut durumları hakkında doktora mutlaka bilgi vermelidir. İlacın kullanımı kesinlikle bir anda sonlandırılmamalı, doktor kontrolü dahilinde kademeli bir şekilde sonlandırılmalıdır.

Çuha çiçeği isimli bitkisel ürün ile birlikte kullanımı nöbet eşiğini düşürebileceğinden birlikte alınmamalıdır. Mevcut tedavinize ilave olarak, doktorunuz aksini söylemediği sürece kendi kendinize NEURONTIN kullanmayınız. Eğer NEURONTIN ile alüminyum veya magnezyum içeren antasitler (mide asidini azaltıcı ilaçlar) eş zamanlı olarak kullanılırsa, NEURONTIN’ in mideden emilimi azalabilir.

İlacın sizi bu şekilde etkilemediğinden emin olmadıkça araç ya da makine kullanmayın, dikkat gerektiren işlerden uzak durun. NEURONTİN kullanırken hamile olduğunuzu fark ederseniz veya hamile kalmayı planlıyorsanız hemen doktorunuz ile temasa geçiniz. Bebeğiniz ve sizin için ciddi sonuçlar doğurabilecek ani nöbet görülmesine neden olabileceği için ilacınızı kullanmayı birdenbire bırakmayınız..

Eğer ilacınızın üzerinizdeki etkiye dair şüpheleriniz varsa doktorunuza ya da eczacınıza danışın. Reçetesiz satın alınamayacak olan ilacın hangi doktorlar tarafından yazılabileceği ise, birçok kişi tarafından merak edilmekte ve araştırılmaktadır. Nöroloji, Çocuk Hastalıkları, Fizik Tedavi ve Endokrinoloji bölümlerince reçeteye yazılabilen ilaç, uzman doktorlar tarafından planlı bir şekilde tavsiye edilmelidir. Doktorunuzla konuşmadan NEURONTİN kullanmayı bırakmayınız.

Konvülsiyon, uyku bozuklukları, depresyon, anksiyete veya herhangi bir nörolojik veya psikiyatrik problem için aldığınız ilaçları özellikle doktorunuza (veya eczacınıza) söyleyiniz. NEURONTIN, sinir dokusunun hasarına bağlı ağrı (nöropatik ağrı) tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Ağrı hissi; sıcak, yakıcı, zonklama, çarpıntı, ateş, bıçak saplanması hissi gibi, acı, kramp girmesi, ağrı, karıncalanma, hissizlik, uyuşma, batma ve donma gibi çeşitli şekillerde tanımlanabilir. Ancak ilacı kullanırken hamile kalırsanız, ilacı aniden kesmeyin, bebek zarar görebilir. Ayrıca ilacı kullanırken hamile kalmamaya çalışın, etkin doğum kontrol yöntemleri kullanın.

Vücudunuzda sinire bir baskı oluştuğunda ya da bir sinir düzgün bir şekilde çalışmadığında beyine vücudunuzun bir kısmının zarar gördüğü mesajı verilir. Sinir hücreleri arasında bu mesajı nörotransmitter adı verilen kimyasallar iletir. Neurontin’in etken maddesi gabapentin, beyindeki elektriksel aktiviteyi değiştirerek ve nörotransmitterlerin aktivitesini etkileyerek ağrıyı azaltır. NEURONTİN baş dönmesi, sersemlik ve yorgunluğa neden olabilir.

Eğer reçeteli yada reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandıysanız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz. Gabapentin tedavisi, uyku hali ve baş dönmesine neden olabileceğinden, kaza sonucu yaralanmaların (düşme) oranını artırabilir. Pazarlama sonrası raporlarda bilinç kaybı, kafa karışıklığı ve kognitif bozukluk bildirilmiştir. Dolayısıyla, ilacınızın sizde oluşturabileceği tüm potansiyel etkiler konusunda yeterli deneyime sahip oluncaya kadar dikkatli olmanız tavsiye edilir. Neurontin’in sersemlik, yorgunluk ya da baş dönmesi gibi yan etkileri olabilir.

No comments:

Post a Comment

Così si cura l'ipertensione che non va via

Cercando: lasix  Clicca qui Viene talvolta somministrata anche per aiutare un paziente a urinare in caso di insufficienza renale. Primo ...